La Alegría del Batallón (1924)

Sinopsi

L’acció es desenvolupa durant la primera guerra carlina al Maestrat (el Diccionari de la Zarzuela indica la segona, que es va desenvolupar entre 1846/9 malgrat que ha de tractar-se d’un lapsus, ja que la denomina correctament com la dels set anys: 1833/40). L’obra escenifica un conte militar segons el qual un soldat roba unes joies de la Verge del Monestir de Llucena del Cid per donar-li-les a la seua nóvia i, quan és identificat, és condemnat a mort. A la sarsuela canvia el final, ja que Cascales “l’alegria del batalló” agraït a Rafael Montoya, el lladre que li havia salvat la vida en un combat, intervé en la causa i al·lega que va ser la Mare de Déu de les Angoixes –la de la seua Granada – la que li va donar les joies per a Dolores, i va introduir la idea d’un miracle que l’Església i l’exèrcit no s’atreveixen a desmentir, malgrat que en el futur tot soldat que reba regals miraculosos serà afusellat.

Fitxa tècnica

Dirigida per: Maximiliano Thous, 1924

Nacionalitat: Estrangera

Països participants: Espanya

Gènere : Drama.

Data d’estrena : 10-11-1924 València: Gran Teatro, 09-12-1924 Madrid: Real Cinema, 21-09-1925 Barcelona: Teatro Novedades.

Productora: COMPAÑÍA CINEMATOGRÁFICA HISPANO-PORTUGUESA

Argument: amb música de José Serrano. Basat en la peça teatral [conte militar] de Carlos Arniches i Félix Quintana

Guió : Maximiliano Thous

Director de fotografia: José Gaspar

Decorats: J. Pastor

Format: 35 mil·límetres / Blanc i negre. Còpies colorades / Mut

Repartiment

Anita Giner, Francisco Gómez Rosell, Leopoldo Pitarch, Julio M. Simón, Pepita Bastida, Encarnación Hurtado, Guillermo Blanquer, José Benítez, Vicente Chulvi, Arturo Terol, Francisco Villasante, Enrique Cuñat, Francisco Priego, José Virosque, José Baviera, Federico Gil

Llocs de rodatge

Múrcia– Guadix (Granada) – Elx (Alacant) – Peníscola (Castelló)– Sagunt (València).

Galeria d’imatges

Altres Pel·lícules

Newsletter

Subscriu-te i mantingues-te al dia!

Rep al teu correu les darreres novetats, esdeveniments, ofertes exclusives i consells de viatge per gaudir al màxim d’aquesta increïble destinació turística.

Watermelon

Watermelon

Escuela náutica y actividades acuáticas. La escuela WaterMelon está homologada por la Federación de Vela de la Comunidad Valenciana y por lo tanto garantizamos la calidad y la seguridad de todas las actividades que realizamos.WaterMelon concentra su oferta en deportes y actividades sostenibles, teniendo muy en cuenta su misión educativa para contribuir al cuidado del medio ambiente.

Información

Dirección: Avinguda del Papa Luna, 19, 12598 Peníscola,a (Castellón)

Teléfono: 630142800

Mas d’en Joan

Mas d’en Joan

Granja escuela donde se pueden realizar diversidad de actividades para todos los públicos, tanto para los más pequeños como para los más grandes; en familia, grupos, parejas, amigos, excursiones escolares y fiestas de cumpleaños.

Información

Dirección: Plaça Polígono 7, 36. 12598 Peñíscola.

Teléfono: 688 32 60 93

Laberinto de Peñíscola

Laberinto de Peñíscola

El laberinto más grande de España y el tercero de Europa

Información

Dirección: Peñis-verd Garden Center Ctra. N-340, km 1038, 12598, Peñiscola (Castellón)

Teléfono: 964 480 377 – 684 480 640

Email: [email protected]

Web: laberintodepeniscola.com

Escape rooms Peñíscola

Escape rooms Peñíscola

Escape Peñíscola es una empresa dedicada a los Escape Rooms, tanto interiores como exteriores. Actualmente cuenta con un escape room de habitación en Peñíscola, dos escape rooms exteriores en Peñíscola (uno para particulares y otro para colegios), y otros dos escape rooms exteriores en Morella. Además, disponen de 3 juegos portátiles de escape room para hoteles, cámpings, ayuntamientos, empresas, eventos o colegios..

Información

Teléfono: 607 322 465

Email: [email protected]

Web: escapepeniscola.com